CONSILIUL JUDETEAN AL ELEVILOR BRASOV
» 2011 » Noiembrie » 23 » Leadership participativ pentru CNE, la Drobeta-Turnu Severin
5:30 PM
  Leadership participativ pentru CNE, la Drobeta-Turnu Severin
     În perioada 17-21 noiembrie 2011 a avut loc, la Drobeta-Turnu Severin, cursul de "Leadership participativ pentru CNE” din cadrul proiectului "Consiliul Județean al Elevilor în Acțiune- CiNE în Acțiune”, finanțat prin programul "Tineret în acțiune” şi organizat de către Asociaţia Elevilor Mehedinţeni.


     Au participat 50 de elevi din Consiliile Județene ale Elevilor din țară, în special directorii Departamentelor de Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere sau alți membri din Biroul Executiv care și-au manifestat dorința de a participa, plus formatori ai CNE.

     Delegatul Consiliului Județean al Elevilor Braşov a fost Lucian Pamfile (dir. departamentul M.I.F.C.).

     Acest curs a urmărit dezvoltarea abilităţilor de management organizaţional şi al echipei pentru elevii din Consiliile Judeţene coordonatori la nivel de judeţ cu Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere.     În prima zi a acestui curs s-a făcut o introducere în ceea ce înseamnă acest proiect și, de asemenea, s-au prezentat participanții și formatorii.

     Vineri s-a discutat despre Leadership-ul participativ, ce presupune acesta și ce calități trebuie să aibă un lider. Urmatorul punct din agendă a fost identificarea barierelor în comunicare și feedback-ului prin exerciții practice. De asemenea, s-au abordat mijloacele de transmitere a mesajului eficient, în cadrul proiectelor pe care Consiliul Elevilor doreşte să le desfășoare.     Sâmbătă și duminică, în urma identificării nevoilor elevilor, s-au făcut simulări pentru activități sau proiecte, tocmai pentru ca aceștia să înțeleagă mult mai bine cum să acționeze atunci când au nevoie. Astfel, sâmbătă s-a organizat o conferință de presă, un training pe tema "Lucru în echipă” , o piesă de teatru forum și un târg de idei antreprenoriale, prin care s-a promovat activitatea Consiliului Național al Elevilor.

     Duminică s-au desfășurat o campanie de promovare a Consiliului Național al Elevilor și un flashmob. Acestea au avut un impact mare asupra comunității din Drobeta Turnu-Severin, întrucât s-a evidențiat și mai mult existența Consiliului Naţional al Elevilor.

   

     În continuare s-a completat un chestionar cu privire la activitățile desfășurate pentru a se observa feedback-ul elevilor. Acest curs s-a încheiat cu Gala premiilor, în cadrul căreia s-au acordat distincții celor care s-au evidențiat prin munca lor și cu o petrecere de rămas-bun.

     Adunarea de la Drobeta-Turnu Severin a fost foarte utilă pentru dezvoltarea atât individuală, cât și colectivă a participanților , aceştia învățând lucruri practice pe care să le aplice în fiecare CJE.

    Consiliul Județean al Elevilor din Bacău le mulțumește cu acestă ocazie organizatorilor, formatorilor și partenerilor care au ajutat la concretizarea acestui proiect cu un efect deosebit asupra elevilor și proiectelor lor.Vizualizări: 457 | Adăugat de: CJE-Brasov | Rating: 5.0/4
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Sondajul nostru
Credeți că reprezentantul elevilor trebuie să aibă drept de vot în Consiliul de Administrație al șc?
Total răspunsuri: 19
Autentificare
Statistici
eXTReMe Tracker

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0